sâmbătă, 10 aprilie 2010

``````````````````````````````````````````````````````````````````````````

Valentin este un om de afaceri care a pornit de la zero si s-a agatat de toate oportunitatile ce i s-au ivit in cale. A inceput imediat dupa ce s-au deschit granitele, sa faca negustorie prin Polonia si Turcia.A pus bazele unui mic capital care i-a permis sa deschida primul bar non stop din regiune. Faptul ca l-a deschis a fost o buna opotunitate, dar ca l-a facut non stop a fost o greseala.
Avand preturi foarte accesibile, reusea sa vanda zilnic aproximativ trei sute de litri de alcool. Pentru o incapere expres si un etaj cu opt mese, era mult peste asteptari.
Insa noaptea, cand oamenii cinstiti se pregateau pentru o noua zi de munca, barul era invadat de pasari de noapte: vagabonzi, proxeneti, prostituate si alti indivizi fara capatai. Treptat treptat, barul a devenit loc de afaceri necurate.
Incepusera sesizarile si politia intra pe fir si s-a scotocit peste tot. Vestea ca barul ar fi fost dotat cu camere de bordel, pentru jocuri de noroc a fost un motiv sa se bocaneasca peste tot, in cautarea usilor secrete, dar cum era de asteptat nu s-a gasit nimic.
In realitate, cuplurile care se formau noaptea in bar, isi mai desavarseau iubirea prin imprejurimi si de multe ori reveneau pentru a-si reincarca bateriile.
-Unde ai fost?
-La Cin Cin, c-o vagaboanda...

Si telefonul fara fir...
Un exemplu elocvent ar fi si un episod in care rolul principal l-a jucat o angajat care s-a jenat sa spuna parintilor unde lucreaza. Intr-o seara , l-a vazut pe tatal sau la o masa din bar.Cum nu era alta iesire, a cerut sprijinul unor baieti buni sa o ajute sa sara pe geam.
Ce a iesit?
S-a auzit ca la Cin Cin, ca sa nu fie violata, o femeie a sarit de la etaj pe geam. Un client, epigramist amator, a imortalizat momentul intr-un catren:
Ma-ntrebau clienti mai beti
cu ochi tulburi, figuri triste:
-Parasute mai aveti?
-Nu, avem parasutiste!
Apoi, in mai putin de un an, in jurul barului au aparut vreo 15 sateliti, iar clientii s-au imprastiat si din aceasta cauza si din cauza renumelui.
Dar Valentin nu s-a descurajat, experienta l-a ajutat mai tarziu mai mult decat ar fi crezut.
A urmat apoi facultatea de economie si marketing, s-a casatorit si paralel s-a axat doar pe activitati de productie. Mai tarziu, dupa terminarea studiilor, a revenit la domeniul de inceput, deschizand un club pentru femei, cu saloane de frumusete si tot ce era de ultima ora pentru femei la acea ora.
Pentru barbati a facut un club exclusivist, unde intrarea se facea pe baza de legitimatii ce erau eliberate dupa o atenta selectie.
Faptul ca experienta l-a ajutat si cluburile sunt rentabile si in prezent, s-a vazut in profitul, care pentru prima data in ultimii ani a inceput sa se acumuleze. Astfel a putut sa se extinda si sa puna bazele unui mini holding, impreuna cu meseriasi someri de care statul incepuse sa nu mai aiba nevoie.
Fiind un vizionar cu simt al afacerilor dezvoltat si desavarsit de studii, a stiut sa se inconjoare de specialisti , carora le ceda peste jumatate din afacere.Stia sa multumeasca pe toata lumea si niciodata nu a incercat vreun angajat sa-l fure. Din respect si pentru ca era constient ca nicaieri nu ar fi fost platit mai bine.
In lumea afacerilor nu a fost un rechin, a preferat sa nu castige in anumite momente decat sa piarda o filiera care in viitor sa ii aduca mult profit.
Credincios si constient ca prin generozitate si nu prin zgarcenie poate avea protectie de la Dumnezeu, a ajutat multa lume care a apelat la el si Dumnezeu i-a intors-o inzecit. Spunea ca nu ia in mormant nimic si nu vrea sa-si rasfete copiii, asa ca nu incerca sa-si acumuleze avere.
Copii mei vor trebui sa munceasca pentru bani, doar asa vor cunoaste si vor aprecia valoarea lor. Dar banii se adunau oricum si a inceput sa se implice in diverse sponsorizari.
De aceea, cand s-a auzit ca ofera un milion de euro premiu pentru un concurs inedit, foarte putini din cei ce il cunosteau s-au mirat.