duminică, 16 iunie 2013

Gândurile...

Când merg..două lucruri mă împing mereu înainte...nevoia de a cunoaşte alţi oameni şi alte locuri...De aceea iau rar autostopul, probabil nu mă identific cu alţi călători...Ce ne uneşte însă...e efectul pe care îl produce necunoscutul cunoscutului pe care îl avem cu toţii în minte, în inimă,în atitudine , mai mult sau mai puţin conştient....Dar e acolo...aţipit în cei mai mulţi dintre noi şi când i se oferă prilejul...sare şi pune stăpânire pe noi, pe întreaga noastră viaţă...se abonează la tot viitorul nostru ....Iar noi...nu putem decât să-i mulţumim de această dependenţă!

 Nu poţi fugi de gânduri...dar le poţi, călătorind să le împuţinezi numărul...
În mod normal,un om are 1000 de gânduri zilnic...Un om ce trăieşte în comuniune cu natura, cu Dumnezeu, are 100 de gânduri....Un om ce trăieşte doar cu Dumnezeu are gânduri foarte puţine!
   Câţi dintre noi ne amintim ce gânduri am avut în ziua de 14 aprilie 2001? Foarte puţini...şi foarte puţine ne amintim...deci, majoritatea au fost fără de folos...
   Deci gândurile ne ocupă viaţa , ne sugrumă şi ne ocupă o grămadă de timp, timp pe care am putea să-l folosim canalizându-ne energia spre ceva ce mai târziu să ţinem minte(dacă nu toată viaţa)