joi, 8 aprilie 2010

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Valentin nu a lasat afacerile sa-i influenteze casnicia. Cand intra in casa, le lasa la usa! Inchidea telefoanele de serviciu si se deconecta de problemele inerente cu care se lupta zilnic.
Acasa era tatal, , era sotul iubitor. O iubea pe Luminita, moldoveanca lui de la Dorohoi pe care a cunoscut0o la facultate. Si ea i-a daruit trei baieti frumosi cu care Valentin isi petrecea mare parte din timpul sau liber.
Vara mergeau in drumetii cu cortul si iarna la schi.Avea o dragoste pentru natura pe care o cultiva in fiecare concediu si in multe weekenduri. Si a molipsit toata familia.
Asa s-a imprietenit cu o familie, langa care au campat intr-o seara, pe un munte langa Vatra Dornei
Apoi faceau excursii impreuna. Capul celeilalte familii era geolog. Lia, sotia lui, spunea despre el ca e bigam pentru ca era insurat cu ea si cu meseria lui. Ba mai mult, lui Alinii placea sa mearga pe jos distante lungi, a fost primul roman ce traversase America pe jos, desertul australian (unde era sa-si piarda viata) si alte locuri necunoscute pentru multi romani. OMNE IGNOTUM PRO MAGNIFICO EST! era deviza lui: tot ceea ce e necunoscut e socotit minunat!
Intr-o zi s-au intalnit cu un alt iubitor de drumetii. Costel nu iubea doar muntele, mergea oriunde ,incercand sa descopere lucruri noi, legende locale si nu ocolea intamplarile neprevazute, ba chiar le iesea in intampinare.
Lucra oriunde si orice si cu banii castigati mergea in alte locuri. A mers pe jos prin toate orasele tarii. Avea si dar de povestitor si focurile de tabara unde era prezent, se lungeau pana spre dimineata cand se pornea pe povestit.
Paradoxal, desi un singuratic, ii placea sa socializeze si astfel s-a legat o prietenie stransa intre cei trei.Cu timpul, grupul s-a largit si se reunea din ce in ce mai des.Tot la un foc de tabara s-a nascut ideea de a construi un itinerariu care sa treaca peste tot prin tara.Intr-un alt loc, intr-o alta seara, proiectul s-a transformat intr-o provocare, intr-o competitie. O competitie ce va aduce castigatorului un milion de euro.